Kezdőlap             Blog             Történelem             Filmek             Érdekességek             Kapcsolat            

Üdvözöllek a jegyzettar.hu honlapon!
Történelem, filmek érdekességek Harmat Árpád Péter tollából.

Jumanji, Vár a dzsungel - Welcome to the Jungle (2017)

Jumanji, Vár a dzsungel - Welcome to the Jungle (2017)

 

Viccesre és kimondottan szórakoztatóra sikeredett Jake Kasdan látvány-vígjátéka, mely az idei filmes esztendő utolsó nagy dobása lett. A Jumanji folytatásától nem kell nagy ívű történetet vagy mélyen szántó gondolatokat, pláne nagy színészi teljesítményeket várni, csupán két órányi, önfeledt szórakozásra és nevetésre számíthat az, aki beül rá a moziba. Könnyed, kis bugyutaság ez is - mint annyi más popcorn-movie - (nem számíthat Oscarra, vagy az évszázad filmje címre) viszont nagyon jó szereplőkkel, eredeti poénokkal és igazán gazdag látványvilággal készítették el, ami éppen elég egy jó kis családi kikapcsolódásra, a két ünnep közt. Ha van valami, amiben átlag fölé emelkedik a film, akkor az ez a három dolog.

A sztori annyira gáz, hogy kár is időt vagy odafigyelést pazarolni rá, se logika, se értelem, se eredetiség nincs benne és nem is hasonlít az 1995 -ös eredeti sztorira. Ugyanakkor a Dwayne Johnson - Kevin Hart - Jack Black hármasa valóságos poénesőt zúdít ránk, kacagtató kalandokkal. Mindhárman szenzációsak, főként Kevin Hart illetve Jack Black, akiken képtelenség nem röhögni teli-szájjal. A helyszín a dzsungel, tele félelmetes állatokkal, kígyókkal, leopárdokkal, agresszív óriás vizilovakkal és a főhősök életére törő motoros banditákkal. 

A főszerepet egy kis csapat játssza, akik valójában középiskolás kamaszok, ám egy időre felnőtt testekbe kényszerülve küzdenek egy játékban az életben maradásért. Bőven elég ennyit tudni az alaptörténetről, a többit a látvány és a vicces beszólások adják a sztorihoz. Említésre méltó még a gyönyörű Karen Gillan jelenléte, aki hosszú combjaival, rövid kis sortjában határozottan feldobja a filmet, főleg a férfi nézők számára. De az övé a film legjobb scene -je is, amikor két banditát kel elcsábítania, amihez a "kiképzést" és a tanácsokat egy Jack Black férfi testébe bújt leányzó szolgáltatja.

A különlegességet is ez adja a sztorihoz, hiszen a szereplőgárda tagjainak úgy kell szerepeiket hoznia, hogy valójában kamaszok "bőrébe" bújnak. Ez különösen Jack Black számára lehetett kihívás, aki 48 éves kövér férfiként egy gyönyörű, karcsú, 18 éves kamaszlány viselkedését kellett megjelenítenie. Ám nem csupán "megoldotta" a helyzetet, de könnyfakasztó játékot produkált, pusztító jelenetekkel. Kevin Hart maga a komikum, a fickó már megjelenésével nevettet, egyszerűen árad belőle a vidámság. A Jumanjiban minden jelenete vicces, valósággal sziporkázik.

A Jumanji 2 (Vár a dzsungel) nagyszerű szórakozás a család számára, öregeknek, felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt kikapcsolódást nyújt, a nagy beigli evések után. Értékelésünk simán 7 pont, a szereplők miatt.